O reţetă gustoasă pe zi: Terină de curcan cu ciuperci
Preparare1. Cureţi ciupercile, le feliezi şi le căleşti în ulei bine încins până se înmoaie. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le laşi să se răcorească.2. Separat, amesteci carnea tocată cu ceapa şi oul fiert tare, rase pe răzătoarea cu ochiuri mici, oul crud bătut separat, ardeii tăiaţi fâşii şi câteva felii de ciuperci călite. Condimentezi totul cu cimbru, chimen, nucşoară rasă, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.3. Aşezi un strat de ciuperci călite pe fundul unei forme termorezistente, adaugi pasta de carne şi acoperi cu restul de ciuperci. Stropeşti terina cu coniac şi vin alb, o acoperi cu folie de aluminiu înţepată în câteva locuri, apoi introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. 4. Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoţi folia de aluminiu şi laşi terina să se rumenească frumos deasupra. O serveşti caldă sau rece, presărată cu codiţe de ceapă verde tăiate bucăţele.