O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu migdale
IngredientePentru aluat: 6 ouă140 g zahăr pudră150 g făină 30 ml uleiun praf de sarePentru umplutură: 500 ml lapte 120 g zahăr2 pacheţele cu praf de budincă de vanilie500 g unt 2 linguri cacao50 ml lichiorPentru decor: 50 g migdale decojite decoraţiuni sub formă de inimioară
IngredientePentru aluat: 6 ouă140 g zahăr pudră150 g făină 30 ml uleiun praf de sarePentru umplutură: 500 ml lapte 120 g zahăr2 pacheţele cu praf de budincă de vanilie500 g unt 2 linguri cacao50 ml lichiorPentru decor: 50 g migdale decojite decoraţiuni sub formă de inimioarăPreparare1. Separi ouăle, iar albuşurile le baţi întâi cu un praf de sare şi după ce încep să se transforme în spumă adaugi 100 g de zahăr şi baţi în continuare până obţii o spumă tare. Cu celelalte 40 g de zahăr amesteci gălbenuşurile şi freci până obţii o cremă spumoasă pe care o adaugi în spuma de albuş. La final pui făina şi uleiul. Torni aluatul într-o tavă cu diametrul de 26 cm şi o dai la cuptor la foc potrivit pentru 45 de minute.2. Prepari budinca din lapte, zahăr şi praful de budincă şi după ce ai fiert-o pe foc o laşi să se răcească amestecând-o. Tai untul bucăţi mici pe care le laşi să se înmoaie la temperature camerei şi pe urmă le mixezi până obţii o spumă de unt. În această spumă de unt adaugi, puţin câte puţin, din cantitatea de budincă. Baţi cu mixerul timp de 5 minute până obţii o cremă fină.3. După ce s-a copt şi răcit blatul, îl tai în trei pe orizontală. Împarţi şi crema în trei, o parte o opreşti pentru decor, iar în altă porţie de cremă adaugi cacao. Pui cremele în două seringi de ornat sau în două pungi cu colţurile tăiate şi pui pe blatul de jos rânduri concentric de cremă albă şi cu cacao. Blatul din mijloc îl stropeşti cu lichior şi pe urmă îi pui rânduri concentrice de cremă. Acoperi tortul cu crema de vanilie oprită, iar lateralele le acoperi cu migdale tăiate. Decorezi cu inimioare sau trandafiraşi, în funcţie de ceea ce găseşti.