Prepară un tort savuros cu mere şi curmale!
Ingrediente:
Pentru blat: 100 g zahăr pudră, 90 g unt, 5 ouă, 40 g pesmet, 2 linguri pudră de cacao, 1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru umplutură: 2 mere, 80 g zahăr, 1 lingură rom, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriţă scorţişoară măcinată
Pentru decor: 100 g ciocolată neagră, 150 g miez de nucă rumenită și mărunțită, 1 măr, 14 curmale
Mod de preparare:
Pentru umplutură, cureţi merele de coajă, scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe, apoi le fierbi cu zahărul, romul şi scorţişoara măcinată până scad bine şi încep să se lege.
Le laşi la răcit şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se formează o cremă.
Adaugi pesmetul, untul, puţin câte puţin, pudra de cacao, iar la sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă tare.
Află aici cât trebuie să ţii la cuptor tortul cu mere şi curmale