O rețetă gustoasă pe zi: Budincă cu ciocolată
Ultima actualizare:
Preparare
1.Amesteci apa cu laptele şi sarea şi le pui la fiert. Când dă în clocot, adaugi orezul spălat şi scurs şi laşi până se fierbe (circa 20 minute). La jumătatea timpului de fierbere, adaugi zahărul. Opreşti focul, pui coaja de portocală rasă, amesteci şi laşi să se răcească. 2.Când orezul s-a răcit, îl amesteci bine cu gălbenuşurile şi pudra de cacao. Adaugi albuşurile bătute spumă tare şi ciocolata tăiată bucăţi mici şi amesteci uşor, cu o lingură de lemn, de jos în sus. 3.Torni amestecul într-un vas termorezistent uns şi tepetat şi-l introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră, la foc mic. O poţi servi cu smântână deasupra.