O reţetă gustoasă pe zi: Mingiuţe cu ciocolată
Preparare1. Freci drojdia cu o lingură de zahăr, sare şi puţin lapte. Adaugi restul de zahăr şi jumătate din cantitatea de unt topit în laptele călduţ, amesteci, adaugi ouăle, maiaua şi făina şi faci un aluat mai tare. Adaugi restul de unt şi laşi 30 de minute la dospit.
2. Freci zahărul cu oul, adaugi laptele şi aşezi pe aburi, amestecând până ajunge la punctul de fierbere. Iei vasul de pe foc şi laşi la răcit. Separat baţi untul spumă, adaugi compoziţia preparată şi amesteci până devine o cremă. La sfârşit adaugi pudra de cacao şi romul.
3. Faci un rulou de aluat, tai bucăţi mici din care modelezi biluţe şi le turteşti cu capătul sucitorului. Umpli adâncitura cu cremă de ciocolată, acoperi bine cu aluat, refăcând biluţele, şi le prăjeşti în baie de ulei încins. Scoţi gogoşile cu spumiera pe un prosop absorbant pentru a înlătura excesul de grăsime, le pudrezi cu zahăr aromatizat cu vanilie şi le serveşti calde sau reci.