Reţete de la cititori: Prăjitura cu ness – Mirela Manz
Ingrediente pentru crema:- 5 galbenuse- 8 linguri zahar praf - 100 ml lapte - 1 pachet unt grasime 80% - 3 lingurite ness
Mod de preparare blat:Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amestecata cu cacao. Se amesteca incet ca sa se incorporeze toate ingredientele si apoi compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor cca 20 de minute.Mod de preparare crema: (se face pe bain marie)Se amesteca galbenusurile cu zaharul praf si cu nesul. Se adauga laptele si se pune pe foc. Se amesteca incontinu pana se ingroasa putin compozitia. Separat se freaca untul si dupa ce compozitia s-a racit se adauga treptat in unt si se amesteca.Crema astfel obtinuta se intinde deasupra blatului. Deasupra se decoreaza cu ciocolata rasa.