Reţete de la cititori: Tosca - Manuela Dragomir
Ultima actualizare:
Se bat albuşurile spumă cu zahărul, pus puţin câte puţin, gălbenuşurile se freacă cu uleiul ca la maioneză, şi apă. Se încorporează în albuşuri şi la urmă se adaugă făina, aromele.
Crema: 200 g margarină, 50 ml lapte, 200 g zahăr, 2 ouă, cacao, zeamă lămâie, esenţă rom, vanilie.Laptele, zahărul, ouăle, cacao se fierb la foc mic până se îngroaşă. Se răceşte, untul se amestecă cu esenţa de rom şi zeama de lămâie şi se adaugă ciulamaua.
Sirop: apă, zahăr, coajă rasă de lămâie, esenţă rom.
Blatul se taie în două, se însiropează, se umple cu cremă, deasupra se glazurează.
Glazura: 3 linguri zahăr, 3 linguri cacao, 50 g margarină se fierb până se îngroaşă.