Reţete de la cititori: Ruladă cu piure de castane în mantie crocantă de nuci – Anişoara Ursan

Ultima actualizare:

Preparare

1. Se prepară mantia crocantă de alune arzând zahărul cu o picătură de apă până ce capătă culoarea aurie apoi amestecăm cu nuca mărunţită şi dăm crăticioara de pe foc. Adăugăm oul bătut ca la omletă şi amestecăm repede. Acest amestec se întinde pe o hârtie de copt, în strat uniform, pe jumătate din dimensiunea tăvii (pe lung) în care preparăm blatul din pesmet.

2. Se prepară blatul din pesmet mixând bine albuşurile cu zahărul apoi cu gălbenuşurile frecate cu uleiul şi la sfârşit încorporăm pesmetul. Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi dăm la cuptor circa 15 minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit. Se desprinde blatul copt de pe hârtie apoi se aşează peste jumătatea de blat crocant din nuci, aşezând marginea lungă a blatului perfect peste marginea lungă a mantiei crocante.

3. Se mixează frişca până se întăreşte apoi se amestecă cu pireul din castane pe care l-am frecat un pic cu pudră de roşcove şi cremă de brânză. Ungem cu această cremă blatul din pesmet apoi rulăm strâns, din capătul fără mantia de nuci. Strângem bine astfel încât mantia de nuci să acopere perfect rulada din pesmet. Se dă 2 ore la frigider înainte să o feliem.Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
image
actualitate.net
image
actualitate.net