Reţete de la cititori: Ruladă cu piure de castane în mantie crocantă de nuci – Anişoara Ursan

Preparare

1. Se prepară mantia crocantă de alune arzând zahărul cu o picătură de apă până ce capătă culoarea aurie apoi amestecăm cu nuca mărunţită şi dăm crăticioara de pe foc. Adăugăm oul bătut ca la omletă şi amestecăm repede. Acest amestec se întinde pe o hârtie de copt, în strat uniform, pe jumătate din dimensiunea tăvii (pe lung) în care preparăm blatul din pesmet.

2. Se prepară blatul din pesmet mixând bine albuşurile cu zahărul apoi cu gălbenuşurile frecate cu uleiul şi la sfârşit încorporăm pesmetul. Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi dăm la cuptor circa 15 minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit. Se desprinde blatul copt de pe hârtie apoi se aşează peste jumătatea de blat crocant din nuci, aşezând marginea lungă a blatului perfect peste marginea lungă a mantiei crocante.

3. Se mixează frişca până se întăreşte apoi se amestecă cu pireul din castane pe care l-am frecat un pic cu pudră de roşcove şi cremă de brânză. Ungem cu această cremă blatul din pesmet apoi rulăm strâns, din capătul fără mantia de nuci. Strângem bine astfel încât mantia de nuci să acopere perfect rulada din pesmet. Se dă 2 ore la frigider înainte să o feliem.Poftă bună!

Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
FotoJet jpg
eticheta alimente jpg
mihai voropchievici jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
somn shutterstock 398208937 jpg
cub ioana ilie nastase png
Virgi Iantu, FOTO TVR IMG 1444 jpg
FOTO Valer Kovacs
image
image
image
image
mihai voropchievici jpg
somn shutterstock 398208937 jpg
eticheta alimente jpg
machiaj ochi rotunzi jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg