Reţete de la cititori: «Prăjitură televizor» - Jeni Mirea

Ultima actualizare:

Într-un vas se bat ouale cu zaharul si uleiul,se pune laptele fierbinte care este amestecat si bicarbonatul,sarea,vanilia si faina cu cacao, amestecam intai  cu lg apoi o luam la framantat cu mana,trebuie sa devina un aluat nelipicios de maini.

Foile se coc pe fundul tavii care in prealabil a fost unsa cu ulei si data cu faina si se coc max 10 min.se lasa putin sa se raceasca, apoi se desprind  cu grija.

Blat pandispan:6 oua ,2lg apa rece,2 lg ulei,8 lg de zahar,8 lg faina,1 praf de copt,vanilie 1 plic.

Albusurile se bat spuma,galbenusurile se amesteca cu zaharul,vanilia,uleiul si apa,se bat cu mixerul pana se dubleaza in volum,peste galbenusurile batute,se pune  faina amestecata cu praful de copt,se amesteca iar,v-a fi la inceput o compozitie cam vartoasa dar v-a deveni pufoasa de la albusuri care sunt puse peste compozitia de galbenusuri,se amesteca cu lg usor ,se pune in tava tapetata cu hartie si se coace cam 35 min.

Crema: 5 lg amidon,2 lg de gris,500gr lapte,2 plicuri budinca de vanilie,un pachet unt si zeama de lamaie

Totul in afara de unt si zeama de lamaie se pun la fiert,dand mereu in amestec sa nu  se lipeasca,pana se formeaza ca o crema tare,vartoasa,se pune si un pic de sare ,se lasa la racit,apoi punem untul putin cate putin sa nu se taie (mie mi s-a taiat crema,dar am "dres-o" imediat ca la maioneza cu apa) si zeama de lamaie care va da un gust bun.

Asamblare- se pune o foaie maro in tava in care am copt foile maro si blatul de pandispan,am insiropat  foaia cu putin lapte caldut,apoi jumatate din crema,blatul pandispan,restul de  crema si ultima foaie maro iar insiropata,( blatul alb nu se insiropeaza)

Am lasat-o ceva timp la rece şi apoi am glazurat-o cu ciocolata topita si putin lapte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
reteta salata de vinete
horoscop shutterstock jpg
fructe murate istock jpg
gem struguri jpg
Cum sa eviti depresia dupa vacanta de vara  3 trucuri si sfaturi jpg
must de struguri jpeg
chiftele pexels jpg
mituri despre zodii jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net