Click! îţi dă o reţetă de Crăciun pe zi: Friptură fragedă în aluat
Pentru aluat 70 g făină 50 g unt 1 gălbenuş 2 linguri apă
Preparare
1. Amesteci toate in¬gredientele şi fră¬mânţi un aluat potrivit, îl laşi 20 de minute la re¬ce, păstrezi un sfert din el, apoi întinzi o foaie dreptunghiulară, mare cât să învelească bucata de muşchi. 2. Topeşti două linguri de unt într-o cratiţă, pui muşchiul de vită şi-l rume-neşti întorcându-l pe toate părţile 10 minute. Scoţi car¬nea, pui în cratiţă ciupercile tăiate felii şi usturoiul zdro¬bit şi le laşi la foc potrivit pâ¬nă se înmoaie. Adaugi vi¬nul şi laşi să fiarbă ciuperci¬le până scade sosul la jumă-tate. Iei vasul de pe foc, con¬dimentezi cu sare şi piper şi laşi să se răcească. 3. Aşezi muşchiul pe foa¬ia de aluat, deasupra pui ciupercile (opreşti câ¬teva pentru decor) şi îm¬pătureşti aluatul având grijă să uneşti bine capete¬le. Din aluatul păstrat faci suluri foarte subţiri şi îm¬braci muşchiul ca şi cum ar fi legat. Aşezi friptu¬ra într-o tavă unsă, ungi aluatul cu oul bătut cu lap¬te şi coci în cuptorul încins circa 25 de minute, până se aureşte aluatul. Se ser-veşte garnisită cu ciuperci.