Reţete de la cititori: Terină de ficat - Bianca Raluca Panazan
Ingrediente: 1 kg ficat de pui, 2 cepe albe, 1 pachet de unt, 10 g gelatină, 3 linguri de cinzano cu portocale, sare/piper/cimbru/ghimbir, 50 g nucă, frunze de rozmarin.
Preparare
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în pachetul de unt. Adăugăm şi condimentele. Ficatul de pui se curăţă de pieliţe şi se clăteşte sub jet de apă. Se pune şi ficatul peste ceapa călită împreună cu rozmarinul.
Când ficatul este gata se pune în blender împreună cu sosul format. Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml apă.
Nuca se pisează mărunt, jumătate de compoziţie se amestecă cu gelatina şi coniacul (sau ce folosiţi). Pasta de ficat se amestecă cu compoziţia de gelatină şi nucă. Într-o tavă punem o folie alimentară şi se toarnă compoziţia de ficat.
Deasupra se pune nuca rămasă. Se dă la frigider până a doua zi. Se poate servi cu sos de afine sau cu dulceaţă de trandafiri