Reţete de la cititori: Turte cu brânză de burduf – Brînduşa Aluculesei
Ultima actualizare:
Ingrediente: 1 kg făină de grâu, un cub de drojdie, 400 g brânză de burduf, 300 ml ulei.
Preparare
Într-un vas punem făina şi peste făină punem un cub de drojdie pe care o topim cu puţină sare şi apă călduţă ca de vară şi facem un aluat suficient de tare, îl acoperim cu un prosop şi îl lăsăm să crească, apoi împărţim aluatul în 10 bucăţele, presărăm făină pe o masă şi facem foi subţiri pe care punem feliuţe de brânză de burduf, îndoim foaia în două şi o punem în tigaie la prăjit în ulei încins sau le coacem pe o tablă groasă de aluminiu (eu am un fund de oală de inox foarte gros) şi le prăjim pe o parte şi pe alta. Se servesc călduţe.