Pâine cu măsline - Stela Predescu
Ingrediente pentru aluat: drojdie, 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă de zahăr, 1 cană de lapte, o cană de ulei, 1 cană de apă, 1 ou, făină cât cuprinde.
Decorul: măsline fără sâmburi şi tăiate felii, un ou, ierburi italiene aromate.
Mod de preparare:
Pregătim aluatul: aşezăm făina într-un bol, încălzim laptele şi în el dizolvăm drojdia, adăugăm sarea, zahărul, apa, uleiul şi oul.
Frământăm bine aluatul şi îl lăsăm într-un loc călduţ să dospească.
Împărţim aluatul în bile pe care le aplatizăm uşor cu sucitorul astfel încât să obţinem pâinici ovale.
Se tapetează tava cuptorului cu hârtie pentru copt, aşezăm pâinicile după care din loc în loc decorăm cu felii de măsline, ungem cu ou şi presărăm ierburi aromate.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!