Pâinea pustnicească fără coacere e „regina postului”. Cum se face

Ultima actualizare:

    Pâinea pustnicească poate fi mâncată nu doar în perioadele de post, ea având numeroase beneficii pentru sănătate dacă e preparată corectFoto: identitatea.ro
Pâinea pustnicească poate fi mâncată nu doar în perioadele de post, ea având numeroase beneficii pentru sănătate dacă e preparată corectFoto: identitatea.ro

Încă din cele mai vechi vremuri, atunci când oamenii mâncau simplu, dar sănătos, pâinea pustnicească făcea parte din dieta zilnică. Se spune că acest tip de pâine stă la baza tuturor rețetelor de pâine din zilele noaste. Acest tip de pâine nu necesită coacere, iar pentru sănătate este un adevărat elixir. Poate de aceea, ea a devenit o adevărată „regină a postului” în perioada de abținere de la mâncare dinaintea celor mai importante sărbători religioase.

Cu toate acestea, în ziua de astăzi, pâinea pustnicească nu mai este gustată decât de preoți și pustnici, de unde îi vine și numele, scrie identitatea.ro. În mănăstiri, zilele de post și nu numai, pe mesele călugărilor se găsește acest deliciu culinar. Chiar dacă la prima vedere pare straniu, cu cât tehnologia avansează cu atât mâncarea de zi cu zi devine mai toxică. Această afirmație este confirmată, în mare măsură, de beneficiile unui produs de mult uitat: pâinea pustnicească contribuie la curățarea colonului, un alt beneficiu este că odată consumată această pâine echilibrează nivelul glicemic, conține numeroase vitamine, ferește organismul de numeroase boli. Nu este nevoie de preparare termică. Pentru a face acest tip de pâine ai nevoie de făină integrală și apă. Coca obținută din amestecul celor două ingrediente trebuie să fie tare. Apoi, aluatul se pune într-un loc uscat și cald, la dospit cca 7-8 ore, iar temperatura la care se lasă la uscat să nu depășească 30 grade Celsius. Este important să știi că nu e bine s-o consumi înainte de 10-12 ore după ce s-a uscat. O poți mânca atunci sau o poți lăsa să se întărească mai mult, obținând pesmet.

Pâinea pustnicească poate fi combinată doar cu alimente - legume și fructe - crude, nu cu mâncăruri gătite
Pâinea pustnicească poate fi combinată doar cu alimente - legume și fructe - crude, nu cu mâncăruri gătite

Recomandări și atenționări: Dacă ai probleme cu stomacul nu folosi făină luată din magazine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net