P├óinea pustniceasc─â f─âr─â coacere e ÔÇ×regina postuluiÔÇŁ. Cum se face

14 februarie 2020
image
Pâinea pustnicească poate fi mâncată nu doar în perioadele de post, ea având numeroase beneficii pentru sănătate dacă e preparată corectFoto: identitatea.ro

├Änc─â din cele mai vechi vremuri, atunci c├ónd oamenii m├óncau simplu, dar s─ân─âtos, p├óinea pustniceasc─â f─âcea parte din dieta zilnic─â. Se spune c─â acest tip de p├óine st─â la baza tuturor re╚Ťetelor de p├óine din zilele noaste. Acest tip de p├óine nu necesit─â coacere, iar pentru s─ân─âtate este un adev─ârat elixir. Poate de aceea, ea a devenit o adev─ârat─â ÔÇ×regin─â a postuluiÔÇŁ ├«n perioada de ab╚Ťinere de la m├óncare dinaintea celor mai importante s─ârb─âtori religioase.

Cu toate acestea, ├«n ziua de ast─âzi, p├óinea pustniceasc─â nu mai este gustat─â dec├ót de preo╚Ťi ╚Öi pustnici, de unde ├«i vine ╚Öi numele, scrie identitatea.ro. ├Än m─ân─âstiri, zilele de post ╚Öi nu numai, pe mesele c─âlug─ârilor se g─âse╚Öte acest deliciu culinar. Chiar dac─â la prima vedere pare straniu, cu c├ót tehnologia avanseaz─â cu at├ót m├óncarea de zi cu zi devine mai toxic─â. Aceast─â afirma╚Ťie este confirmat─â, ├«n mare m─âsur─â, de beneficiile unui produs de mult uitat: p├óinea pustniceasc─â contribuie la cur─â╚Ťarea colonului, un alt beneficiu este c─â odat─â consumat─â aceast─â p├óine echilibreaz─â nivelul glicemic, con╚Ťine numeroase vitamine, fere╚Öte organismul de numeroase boli. Nu este nevoie de preparare termic─â. Pentru a face acest tip de p├óine ai nevoie de f─âin─â integral─â ╚Öi ap─â. Coca ob╚Ťinut─â din amestecul celor dou─â ingrediente trebuie s─â fie tare. Apoi, aluatul se pune ├«ntr-un loc uscat ╚Öi cald, la dospit cca 7-8 ore, iar temperatura la care se las─â la uscat s─â nu dep─â╚Öeasc─â 30 grade Celsius. Este important s─â ╚Ötii c─â nu e bine s-o consumi ├«nainte de 10-12 ore dup─â ce s-a uscat. O po╚Ťi m├ónca atunci sau o po╚Ťi l─âsa s─â se ├«nt─âreasc─â mai mult, ob╚Ťin├ónd pesmet.

image
Pâinea pustnicească poate fi combinată doar cu alimente - legume și fructe - crude, nu cu mâncăruri gătite

Recomand─âri ╚Öi aten╚Ťion─âri: Dac─â ai probleme cu stomacul nu folosi f─âin─â luat─â din magazine

survivor2 png
carla s dreams bobonete 2 PNG
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
iumor jpg
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
cub tania budi png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png