Panna Cotta - Alina Bogdan
Ingrediente: 500 ml smântână dulce, 500 ml lapte, 200 g zahăr pudră, 30 g gelatină, 1 plic vanilie bourbon.
Mod de preparare:
Într-un bol se pune gelatina la umflat în puţină apă rece pentru aproximativ 10 minute.
Apoi se adaugă peste smântână, se pune pe foc şi se lasă până se dizolvă total gelatina.
Atenţie: nu trebuie adus la punctul de fierbere deoarece gelatina îşi pierde proprietăţile.
Într-un vas se adaugă zahărul şi laptele şi se lasă pe foc doar până se topeşte zahărul.
Atenţie: nu trebuie să fiarbă.
Se amestecă apoi laptele cu smântâna şi se adaugă plicul de vanilie bourbon.
Se toarnă lichidul în diverse recipiente.
Panna cotta se poate servi cu dulceaţă dar eu am preferat fructele: portocală, ananas şi vişine.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!