Paste cu spanac şi mozzarella - Mariana Bertalan
Ingredientele de baza sunt: paste, sos de roşii, frunze de spanac şi mozzarella.
INGREDIENTE
400 g paste
400 g spanac proaspăt sau congelat
2 căţei de usturoi
1 ardei gras (al meu a fost roşu)
2-3 roşii proaspete sau din conservă
2 linguri de ulei de măsline
200 g mozzarella
100 g parmezan (opţional)
sare/piper
busuioc
Mod de preparare
Se fierb pastele al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet. Dacă folosiţi spanac congelat, nu e nevoie să îl decongelaţi în prealabil. Dacă folosiţi spanac proaspăt, atunci frunzele trebuiesc spălate foarte bine fiecare în parte, opărite 1-2 minute în apă cu sare, lăsate la scurs şi răcorit şi apoi tocate. Usturoiul tocat împreună cu ardeiul gras tăiat mărunt se călesc 2-3 minute în uleiul de măsline, după care se adaugă roşiile şi spanacul. Se potriveşte sosul de sare şi piper şi se lasă la fiert aproximativ 20 de minute. Pastele se scurg de apă şi nu se clătesc. Se toarnă imediat peste paşte sosul fierbinte şi se amestecă pentru omigenizare. Se aşează paştele pe farfurii şi feliile de mozzarella deasupra. paştele fiind încă fierbinţi, vor înmuia numai bine feliile de mozzarella. Dacă doriţi puteţi adaugă opţional şi parmezan ras. Decoraţi cu frunzuliţe de busuioc proaspăt şi savuraţi.