Pătrate cu cafea şi ciocolată - Ermina Vlăsceanu
Ultima actualizare:
Ingrediente blat:
5 ouă, o cană (250ml) de zahăr, 1/2 cană ulei, 1 1/2 cană faina, 1lingură de cafea măcinată, 1 plic de praf de copt.
PreparareSe bat spumă ouăle cu zahărul, se toarnă uleiul în fir subţire apoi se adaugă faina amestecată cu cafeaua şi praful de copt.Se coace blatul în tavă tapetată cu hârtie de copt. Când se răceşte se taie în două foi.Ingrediente cremă: 200 g ciocolată neagră şi 200 g unt. Ciocolata se rupe în bucăţi mici, se adaugă untul şi se pune pe foc mic până se topeşte, amestecând continuu.Asamblare: foaie +ciocolată fierbinte +foaie +ciocolată.Prăjitura se taie pătrate după circa 2ore. Poftă bună!