Plăcintă cu brânză de oaie şi mărar - Alina Bogdan
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă, 400 ml lapte, 3 ouă, 500 g brânză (telemea de oaie), 100 ml ulei, o legătură de mărar.
Mod de preparare:
Într-un castron se bat cele 3 ouă. Apoi se adaugă laptele şi la final uleiul.
Într-un alt bol se sfărâmă brânza cu ajutorul unei furculiţe şi se adaugă mărarul tocat mărunt.
Într-o tavă de aragaz se aşează o foaie hârtie de copt şi apoi 3 foi de plăcintă.
Peste acestea se toarnă un polonic din amestecul de ouă care se repartizează pe toată suprafaţa.
Apoi se presară o parte din brânza amestecată cu mărar. Operaţiunea de mai sus se continuă până la epuizarea foilor de plăcintă.
Ultima foaie se unge cu amestecul de ouă şi apoi se dă la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!