Plăcintă de pui
Cu o textură ușoară și rapidă de preparat, carnea de pui este cea mai bună alegere pe care o putem face, fie că vorbim de o masă în familie sau de o masă împreună cu prietenii. Dacă vorbim de plăcintă, alegerea noastră devine și mai delicioasă.
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline500 g piep de pui, tăiat cubulețe5 felii de bacon300 g ciuperci½ cana făină600 ml smântânăcâteva fire pătrunjel, tocatcâteva frunze de busuioc, tocat1 ceapă2 linguri chimencâteva frunze de spanac, tăiate mărunt6 foi de foietaj4 cartofi1 ½ ceașcă brânză rasă1 ou, bătut2 linguri laptesarepiper
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
Încindeți uleiul într-o tigaie mare. Adăugați carnea de pui tăiată cubulețe, șunca tăiată și ciupercile tăiate bucăți mici. Gătiți timp de 5 minute. Reduceți focul și adăugați făina. Amestecați până rezultă o pastă. Treptat, puneți în tigaie smântâna. Apoi, adăugați pătrunjelul, busuiocul, ceapa și chimenul. Condimentați cu sare și piper și lăsați să se răcească.