Prăjitură cu brânză de vaci şi ananas – Felicia Vanea
Aluat
250 g făină
125 g margarină
2 ouă
1 linguriţă praf de copt
3 linguri zahăr
un praf de sare
coajă rasă de lămâie
Umplutură
500 g brânză de vaci
5 linguri zahăr
2 ouă
1 linguriţă esenţă vanilie
coajă rasă de lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
2 linguri gris
ananas din compot
Mod de prepare
Făina o amestecăm cu praful de copt şi margarina moale şi le mixăm până se omogenizează bine. Adăugăm ouăle, sarea, coajă rasă de lămâie, frământăm aluatul cu mâna. Dăm aluatul la rece.
Amestecăm brânză de vaci cu gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, coajă de lămâie, esenţă de vanilie, grişul şi sarea.
Albuşurile le batem spumă şi le adăugăm la sfârşit amestecând uşor. Scoatem aluatul de la rece şi îl împărţim în două. O bucată o întindem într-o foaie, tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt şi aşezăm foaia. Turnăm umplutura, iar deasupra punem bucăţele de ananas şi resturi de aluat rămas. Dăm tava în cuptorul preîncălzit şi coacem prăjitura la foc mediu, până se rumeneşte uşor.
Când s-a răcit o porţionăm după plac.