Prăjitură cu mălai şi portocale pentru diabetici
De câte ori ai vrut să faci o prăjitură, însă gândul că are mult zahăr te-a oprit să o prepari? Acum e timpul să te răsfeţi cu ceva dulce şi sănătos.
Ingrediente
Pentru blat
100 g făină350 g mălai grișat3 ouă3 linguri îndulcitor200 g unt200 ml smântână150 ml lapte150 g suc de portocale1 plic praf de copt1 vârf de cuţit de sare
Pentru sirop
1 portocală200 ml suc de portocale3 linguri îndulcitor praf
Mod de preparare
Baţi untul cu îndulcitorul praf. Într-un alt vas mixezi ouăle cu sarea şi apoi le adaugi la compoziţia cu unt. Continui să mixezi cele două compoziţii până se omogenizează.
Amesteci făina cu mălaiul grișat, praful de copt şi torni treptat în compoziţia cu unt şi ouă. Încorporezi şi smântâna, amestecând continuu, apoi laptele şi sucul de portocale. Compoziţia o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. O lași în cuptorul încins până se rumeneşte.