Prăjitură cu nuci şi stafide - Angheluţă Elena
Ingrediente: 1 praf de copt, 1 lingură unt, 2 linguri cacao pudră, 3 albuşuri, 3 gălbenuşuri, 150 g zahăr, 1 ceaşcă apă, 200 g făină albă, 6 linguri nuci măcinate, 30 g stafide, 30 ml esenţă rom.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile le frecăm cu 1 lingură de unt după care adăugăm zahărul, amestecăm uşor apoi încorporăm şi făina în care punem şi praful de copt.
Amestecăm compoziţia uşor adăugând şi apa şi nucile măcinate spre final. Stafidele le punem în apă călduţă să se unfle puţin apoi le scurgem şi le încorporăm şi pe ele în compoziţia făcută.
Turnăm totul într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor pentru 15-20 minute la foc mic apoi mărim flacăra cuptorului.
În timpul acesta batem bine albuşurile spumă cu zahărul până formăm o bezea pe care o vom adăuga peste prăjitură şi o dăm la cuptor până această bezea formează o crustă arămie.
O pudrăm şi cu cacao şi o lăsăm să se răcească.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!