Prăjitura „Marga”- Done Elena

image
Prăjitura Marga

Ingrediente pentru 50 bucăţi (simple): 250 g făină, 1 vârf de cuţit praf de copt, 150 g unt, 125 g zahăr, 1 ou, 2 plicuri zahăr vanilinat, 1 praf sare. 

Crema: 350 g şerbet de ciocolată

Mod preparare:Făina se amestecă cu praful de copt. Se frământă apoi bucăţi de unt, zahăr, ou, zahăr vanilinat, sare şi 2 linguri de apă. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider circa 30 minute.Cuptorul se încinge la 175 grade Celsius.

Din compoziţia obţinută se fac biluţe (cam 3 cm diametrul), care se turtesc apoi între palme. Se tapetează cu hârtie o tavă şi se aşază „fursecurile". Se coc 12-15 minute. Se scot şi se lasă să se răcorească. Se iau 2 bucăţi şi se lipesc cu câte o lingură de şerbet pentru a obţine prajitura „Marga".

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
Tragedie Indonezia, EPA jpg
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
marilyn monroe
calarasi chiciu
rugby foto shutterstock
image
image
image
image
horoscop
woman 4214744 1920 jpg
prietenie
echipamente sportive electronice 2 jpg
smartphone sursa pexels com jpg
plinta decorativa parchet (2) jpg