Prăjitură pufoasă cu caise - Carp Elena Loredana
Ingrediente: 2 ouă, 10 lg zahăr, 10 lg lapte, 9 lg ulei, 14 lg făină, 1 plic praf copt, zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă, caise, un praf de sare.
Crusta: 50 g unt rece, 3 lg zahăr, 4 lg făină, 3 lg fulgi de ovăz, 1 linguriţă praf de copt, un plic zahăr vanilat.
Mod de preparare
Se bat bine cu mixerul ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, sarea şi coaja de lămâie, se adaugă uleiul, laptele şi se continuă omogenizarea.
La final se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt.
Compoziţia rezultată se toarnă într-o tavă cu dimensiunile de 35/25 cm tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra punem felii de caise (câte doriţi) după care presărăm crusta pe care o pregătim astfel: peste untul rece punem zahărul, făina, praful de copt, zahărul vanilat şi fulgii de ovăz.
Cu vârful degetelor sau cu un instrument special se amestecă până obţinem firmituri.
Se coace la 180 grade timp de 30-35 de minute.
Dacă vedeti că, crusta se rumeneşte prea tare şi prăjitura încă nu e coaptă, puneţi deasupra o folie de staniol.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!