Prepară cele mai bune rondele crocante cu ciocolată!
Ultima actualizare:
Ingrediente: 4 ouă, 200 g zahăr, 250 g margarină, 1 linguriţă bicarbonat, coajă de lămâie rasă, 400 g făină, 2 linguri pudră de cacao, 100 g nucă
Pentru glazură: 150 g ciocolată, 2 linguri lapte, 1 lingură unt
Pentru umplutură: 200 g frişcă
Pentru decor: miez de nucă sau fructe confiate, aşchii de ciocolată
Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul până devine spumoasă. Adaugi ouăle pe rând, coaja de lămâie rasă, nuca măcinată şi apoi, treptat, făina cernută cu bicarbonatul şi pudra de cacao.
Frămânţi până obţii un aluat consistent şi omogen. Întinzi aluatul în foaie, decupezi cu gura unui pahar rondele, pe care le aşezi pe o tavă unsă, tapetată cu făină, şi le coci, la temperatură potrivită, circa 30 de minute.