Prepară un tort apetisant de ciocolată!
Ingrediente:
Pentru blat: 2 ouă, 130 g zahăr, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 150 g făină, 2 linguri stafide, 1 păhăruţ de rom, 1 praf de copt, 1 lingură zeamă de lămâie
Pentru umplutură: 200 g brânză de vaci bine scursă, 2 ouă, 200 g zahăr, coajă de lămâie, 500 ml lapte, 3 pere fierte în vin sau din compot, 3 foi de gelatină, 1 linguriţă amidon
Pentru glazură: 125 ml smântână proaspătă, 100 g ciocolată, 2 linguri rom
Pentru decor: 100 g migdale foliate, felii de pere
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul şi cu laptele, adăugat treptat, până se topeşte tot zahărul.
Adaugi praful de copt diluat cu zeamă de lămâie, uleiul, treptat, alternând cu făina şi cu stafidele care au stat în prealabil câteva minute în rom.
Amesteci totul foarte bine, până obţii un aluat omogen, pe care îl coci într-o tavă de tort de taşabilă, unsă şi tapetată cu făină.