Prepară un tort aromat de fistic şi ciocolată!
Ingrediente:
Pentru blat: 4 ouă, 250 g zahăr, 180 g unt, 1 plic zahăr vanilat, 250 g făină, 50 g pudră de cacao sau 150 g ciocolată neagră rasă, 1 praf de copt
Pentru umplutură: 200 g frişcă, 50 g ciocolată rasă
Pentru crema de fistic: 200 ml lapte, 2 linguri amidon, 100 g zahăr, 150 g unt, 1 linguriţă esenţă de fistic, colorant alimentar verde
Pentru ornat: 100 g fulgi de cocos coloraţi, 50 g fistic
Mod de preparare:
Baţi gălbenuşurile cu apa caldă, adaugi treptat 2/3 din cantitatea de zahăr, plus zahărul vanilat şi baţi energic până se obţine o compoziţie cremoasă. Baţi separat albuşurile spumă tare, adaugi restul de zahăr, apoi înglobezi uşor crema cu gălbenuşuri.
Adaugi treptat făina cernută cu pudra de cacao sau ciocolata neagră rasă şi praful de copt, iar la sfârşit adaugi untul topit. Torni compoziţia în forma de tort demontabilă unsă cu unt şi o introduci în cuptorul bine încins pentru 45 de minute.
Află aici cum prepari crema şi cât trebuie să ţii la rece tortul