Reţeta câştigătoare de la cititori: Plăcinţele cu pere - Marinela Dragomir
Ultima actualizare:
PreparareSe amestecă bine zahărul, uleiul şi ouăle. Adăugăm apa minerală. Luăm o lingură de făină şi amestecăm cu praful de copt apoi adăugăm şi restul de făină. Frământăm până aluatul se desprinde de pe degete. Se întinde aluatul şi se taie dreptunghiuri. Se pune dulceaţă de pere în mijlocul fiecărui dreptunghi, se împătureşte în două şi pe margine se apasă cu vârful unei furculiţe pentru a se lipi bine plăcinţica. Se pòate umple cu orice fel de dulceaţă, rahat sau brânză de vacă amestecată cu ou şi zahăr. Se ung plăcinţelele cu ou amestecat cu puţin zahăr. Se dă la cuptor şi când se rumenesc un pic se scot, se dau la rece şi se pudrează cu zahăr vanilinat.Poftă bună!