Reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitura Snikers
Ingrediente: Pentru blat: 5 albuşe, 5 linguri apă, 150 g zahăr, un praf sare, 200 g alune măcinate, 60 g făină, 5g praf de copt.Pentru cremă: 5 gălbenuşe, 200 g + 5 linguri zahăr, 200 g alune prăjite şi nesărate, 200g unt.Pentru glazură: 100 g ciocolată albă, 100 g ciocolată cu lapte, 4 linguri ulei.
Preparare: Pentru blat am pus albuşele într-un bol, am adăugat praful de sare şi apa şi le-am bătut spumă. Am adăugat zahărul şi am bătut pâna s-a făcut o spumă tare şi lucioasă, apoi am adăugat alunele măcinate, făina şi praful de copt. Am amestecat şi am pus compoziţia într-o tavă pe hârtie de copt. Am copt blatul 20 minute. Am lăsat blatul la răcit, între timp am pregătit glazura albă, din ciocolata albă şi 2 linguri ulei. Am turnat glazura peste blat şi am lăsat-o să se întărească.Pentru cremă am pus 200 g zahăr la caramelizat, am adăugat untul şi am lăsat să fiarbă până s-a topit zahărul. Gălbenuşele le-am frecat cu cele 5 linguri zahăr şi le-am turnat peste caramel, am lăsat crema să fiarbă aproximativ 10 minute, până s-a îngroşat, apoi am adăugat alunele şi am amestecat. Am pus crema peste glazura albă.Deasupra am turnat glazura de ciocolată şi am dat prăjitura la rece.