Reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitura Gustul copilăriei - Alina Barbu
Mod de preparare. Se amestecă toate ingredientele pentru foi într-un castron şi se frământă până la un aluat de consistenţă mai tare, bun de întins. Se lasă să se odihnească jumătate de oră, apoi se împarte aluatul în trei bucăţi şi se întinde prima foaie, se aşează pe fundul unei tăvi unse cu ulei şi tapetată cu făină şi cu un cuţit se taie marginile foi pentru a fi cât mai aspectuoasă, se introduce în cuptorul încins pentru 10 minute, în funcţie de cuptor, se scot şi se lasă la răcit. Aşa procedăm şi cu celelate foi. Între timp, cât foile se răcesc, se pregăteşte crema. Se amestecă zahărul cu făina, vanilia şi cacao în cratiţă, după aceea se pune laptele, se amestecă şi se pune la foc. Se fierbe crema până la o consistenţă mai groasă amestecând mereu în cremă pentru a nu se lipi. Spre sfârşit se pune margarina şi se mai lasă pe foc până la topirea completă a margarinei. Se ia de pe foc, se lasă la răcit şi când este încă călduţă se pune esenţa de rom şi umplem foile. O lăsăm câteva ore bune pentru a se înmuia foile, de preferat o noapte întreagă!