Reţeta câştigătoare de la cititori: Rulouri cu mere - Loredana Manz
Ultima actualizare:
Mod de preparare:Se unge o tavă cu ulei şi în ea se rad merele curăţate de coajă şi seîntind pe toată tava. Deasupra merelor se presară zahărul, scorţişoaraşi grişul.Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile amestecatecu ulei iar apoi se încorporează făina. Compoziţia obţinută se toarnăîn tavă peste mere şi se întinde uşor ca să nu se amestece cu merele.Se introduce tava la cuptor pentru circa 30 de minute până se rumeneşteblatul.Se scoate tava din cuptor şi se lasă 2-3 minute, timp în care aşezăm pemasă un prosop peste care punem hârtie de copt. Se presară zahărulpudră peste hârtie şi apoi răsturnăm tava şi rulăm. Lăsăm prăjituraînvelită în prosop să se răcească, apoi se desface, se taie felii şi sepoate servi.