Reţeta câştigătoare: Tort cu spumă de căpşuni - Daniela Gorgorin
Câştigătoarea noastră se numeşte Daniela Gorgorin. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.
Ingrediente blat: 5 ouă, o cană cu zahăr, o cană cu făină, 5 linguri ulei; Ingrediente spumă de căpşuni: 1kg căpşuni, 500 g frişcă, 3 linguri zahăr pudra vanilinat, căpşuni pentru ornarare;
Mod de preparare
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, cu ajutorul mixerului. Se adaugă gălbenuşurile şi cele cinci linguri de ulei. Cu mixerul la cea mai mică viteză se pune făină, amestecând uşor. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava în cuptorul bine încins şi se coace timp de 35-40 minute. Se lasă blatul să se răcească în cuptor. Se spală căpşunile foarte bine, se scot codiţele şi se pun în blender la pasat. Se adaugă zahărul pudră peste piureul de căpşuni şi apoi se amestecă cu frişcă. Se taie blatul de tort în două părţi egale, se pune spumă pe prima foaie, se presară jumătăţi de căpşuni şi apoi se aşază a două foaie. Se “îmbracă” tortul cu spumă de căpşuni, se ornează cu fructe şi se lasă la rece pentru 2-3 ore. Poftă bună!