Rețetă de budincă de orez caramelizată. Trebuie măcar o dată încercată!

Dacă te-ai plictisit de deserturile clasice și vrei să încerci ceva nou, dar care în același timp să nu reprezinte un adevărat calvar în bucătărie, iată o rețetă care se face ușor și este irezistibilă! 

Rețetă de budincă de orez caramelizată Foto: e-retete.ro
Rețetă de budincă de orez caramelizată Foto: e-retete.ro

Ingredientele sunt la fel de simplu de procurat și, cel mai probabil, acestea se pot afla deja în locuința unei gospodine. Pentru rețeta de budincă de orez caramelizată aveți de nevoie de:

Ingrediente

Pentru budincă: 650 ml lapte, 100 grame orez cu bob rotund (Camolino), 60 grame zahar (50 gr zahar tos + 10 gr zahăr vanilat), o linguriță generoasă de unt gras și o lingură de brandy sau rom.

Pentru caramel: 2 linguri de zahăr cu vârf, o linguriță suc de lamâie, o linguriță de unt. Vor ieși cam trei porții.

Mod de preparare budincă de orez caramelizată.

Se pun într-o oală la fiert laptele cu orezul și puțină sare. Se aduce la fierbere, apoi se dă focul mic și se fierbe amestecând din când în când până când orezul e făcut complet și laptele e absorbit (circa 30 de minute).

Orezul trebuie să fie în acest moment cremos, dar nu lichid. Nu fierbeți orezul la foc mare, deoarece va căpăta un aspect de terci, iar laptele dacă se umflă poate da în foc.  

Se adaugă brandy, untul și zahărul și se amestecă până compoziția devine omogenă. Apoi, într-o tigaie mică topiți zahărul la foc mic până are culoare frumoasă de caramel.

Trageți tigaia de pe foc și adăugați sucul de lămâie și untul. Puneți-le pe marginea tigăii și amestecați către centru cu o lingură cu coadă lungă, fiindcă dacă le puneți direct există riscul să stropească. ATENȚIE! Nu vă țineți fața deasupra tigăii, că să evitați arsurile în caz că sare compoziția.

Imediat, tapetați cu caramel 3 forme de 100 ml (puteți folosi formele de sufleu). Turnați o lingură de caramel pe marginea formei, de jur împrejur și apoi alta pe fundul acesteia. Apoi, umpleți formele cu budinca de orez obținută anterior.

Budincă de orez caramelizată
Budincă de orez caramelizată

Puneți formele într-un vas termorezistent. Adăugați în vas apă fiartă cât să ajungă până la jumătatea formelor. Vasul se pune la cuptor, la 180C, timp de 20 minute, potrivit e-retete.ro.

Scoateți formele din vasul cu apă și treceți cu un cuțit pe margine. Răsturnați budinca pe farfurii sau în boluri de sticlă. Aceasta se servește caldă, cât are interiorul cremos, sau la temperatura camerei, când interiorul va fi puțin mai ferm, însă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net