O rețetă gustoasă pe zi: Budincă lipicioasă
Rețeta gustoasă de azi este Budincă lipicioasă.
Ingrediente Budincă lipicioasă:
Pentru budincă: 250 g curmale fără sâmburi, 200 ml apă, 100 g unt, 200 g zahăr brun, 1 esenţă de vanilie, 2 ouă, 200 g făină, 1 plic praf de copt, 100 ml lapte;
Pentru sos: 150 g zahăr brun, 200 ml frişcă lichidă, 60 g unt, 30 ml coniac.
Mod de preparare Budincă lipicioasă:
Mărunţeşti curmalele, le pui într-un castron, torni apa clocotită, apoi le laşi la înmuiat 30 de minute. Între timp, mixezi untul cu zahărul brun până capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi esenţa de vanilie, ouăle, unul câte unul, şi omogenizezi. Torni laptele şi adaugi, în două tranşe, făina amestecată cu praful de copt. La final încorporezi curmalele, cu tot cu apă. Pui compoziţia în forme şi le coci la 180 °C, 35-40 de minute. Le laşi la răcorit. Pentru sos, combini zahărul cu frişca lichidă şi untul. Laşi să dea câteva clocote, iar la final adaugi coniacul şi amesteci. Torni jumătate din sos peste budinci, pentru a fi absorbit, apoi le decorezi cu restul de sos când le serveşti.