Rețeta delicioasă de biscuiți a Gabrielei Cristea. Se prepară rapid și sunt mereu pe placul celor mici. Video

Ultima actualizare:

Știm cu toții că Gabrielei Cristea îi place să gătească. Prezentatoarea TV își face întotdeauna timp să gătească pentru familia ei și îi place să îi răsfețe cu preparate delicioase. Și cum este o adevărată gospodină, soția lui Tavi Clonda a împărtășit cu cei care o urmăresc în mediul online rețeta ei de biscuiți crăpați în lămâie. Iată cum se prepară.

Rețeta delicioasă de biscuiți a Gabrielei Cristea / foto: captură video
Rețeta delicioasă de biscuiți a Gabrielei Cristea / foto: captură video

Aceste fursecuri minunate se crapă în momentul în care se coc. Deasupra au zzahăr pudră și sunt extrem de aspectuase. Pe lângă asta, sunt și foarte gustoase. Se topesc în gură și au și gust de lămâie”, a spus Gabriela Cristea.

Ingrediente

Așadar, pentru această rețetă vei avea nevoie de:

- 30 g zahăr pudră pentru aluat

- 30 g zahăr pudră pentru tăvălit fursecurile

- 50 ml ulei

- o lămâie

- un praf de copt

- un praf de sare

- 200 g făină

- un ou.

Mod de preparare

„În primul rând, se pun toate ingredientele umede într-un bol, uleiul și oul. Radem bine coaja de la lămâie. Stoarcem și lămâia. Zeama de la o lămâie întreagă ne trebuie. Adăugam aici la ingredientele umede și avem grijă să nu ne scape niciun sâmbure înăuntru. Adăugăm și zahărul pudră.

Punem jumătate din făină și o cernem. Amestecăm bine. Adăugăm praful de copt și încorporăm și restul de făină cernată. E momentulsă amestecăm bine. Nubtrebuie frământat foarte mult, doar cât să se încorporeze făina. O să o las 10 minute acoperită, la frigider, să se odihnească. Cât stă aluatul la frigider, noi punem într-o tavă o foaie de copt, pe care o ungem cu ulei și am dat drumul la cuptop la 180 de grade.

Iau apoi cam cât o nucă în mână, le învârt bine să iasă rotunde. Luăm zahărul și tăvălim biluța prin zahărul pudră. Nu o scuturăm, ci pur și simplu o punem așa în tavă. Atenție, trebuie lăsat spațiu între ele, pentru că se va lăsa, se va întinde fursecul, va deveni plat și atunci are nevoie de spațiu unde să se desfășoare. Mie mi-au ieșit 15 fursecuri. Așa cum sunt, le bag la cuptop la 180 de grade, pentru 20 de minute”, a explicat Gabriela Cristea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop shutterstock 440905510 jpg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
pickles 700059 1280 jpg
snitele istock jpg
pilaf cu rosii jpeg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
index webp
6 Camara muraturi a marin jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net