Reţeta în paşi: Tort cu cremă de brânză şi de ciocolată
Mmmmm…numai când vedem pozele şi salivăm…Pregăteşte-te de un gust special!
Ingrediente
Pentru blat
6 ouă6 linguri zahăr6 linguri făină1 lămâie1/2 plic praf de copt
Pentru crema de brânză
500 g brânză de vaci500 g frişcă250 g zahăr2 pliculeţe gelatină1 lămâie
Pentru crema de ciocolată
3 ouă100 ml lapte200 g zahăr300 g ciocolată menaj1/2 pachet margarină1 fiolă esenţă de rom200 g alune pentru ornat100 g ciocolată pentru ornat
Pentru sirop
250 ml apă10 linguri zahăr1 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare
Pasul 1
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat până devin o spumă tare, se adaugă zahărul şi se continuă până ce acesta se topeşte. Se adaugă spuma de albuş în gălbenuşul frecat cu zeama şi coaja de lămâie şi apoi făina, care a fost amestecată cu praful de copt.
Pasul 2
Se unge o formă de tort cu diametrul de 26 de centimetri cu margarină şi se tapetează cu făină. e toarnă compoziţia şi se dă la cuptor pentru circa 20 de minute. Se scoate şi se lasă la răcit.
Pasul 3
Brânza de vaci se freacă cu zahărul, cu zeama şi coaja de lămâie. Gelatina se pune la înmuiat în 200 ml apă pentru 10 minute, se dizolvă pe foc şi apoi se lasă un pic la răcit. Între timp se bate frişca (care a stat la rece), se amestecă cu brânza şi gelatina.