Rețeta tradițională secretă de borș cu praz. Doar oltenii mai știu cum să o facă
Este o rețetă delicioasă, tradițională și care nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple! Este vorba despre borșul oltenesc cu praz, o mâncare de care nu vă veți mai sătura odată ce o veți încerca!

Această rețetă tradițională din Oltenia nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple și se poate pregăti foarte ușor. Are un gust delicios, la care veți dori să reveniți cât mai des posibil. Iar partea cea mai bună este faptul că nu este nevoie de ingrediente prea complexe, sau scumpe.
La final, veți avea o mâncare gustoasă, simplă și care vă poate aminti de gustul copilăriei!
De ce ingrediente aveți nevoie
Pentru a pregăti acest borș delicios, aveți nevoie de nu mai puțin de trei fire de praz, trei morcovi, doi ardei, cam 3 - 4 roşii, trei cartofi, cât și 200 de grame de fasole fideluţă. Desigur, acestea nu sunt singurele ingrediente necesare pentru acest borș!
Veți mai avea nevoie și de aproximativ 250 de grame de slănină cu boi, îndeajuns de mult borş, puțin praf de boia iute, sare, piper, iar, nu în ultimul rând, o legatură de pătrunjel. Odată ce aveți toate aceste ingrediente, puteți începe să gătiți!
Cum se pregătește acest borș delicios
Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să tăiați slănina în cubulețe mici, iar apoi să o căliți puțin. Apoi, cubulețele trebuie scoase din tigaie lăsate să se scurgă pe un prosop de hârtie. Între timp, veți curăța toate legumele, le veți spăla, iar apoi le puteți pune la fiert, la foc potrivit.
După ce au fiert, roșiile și morcovii trebuie scoși și pasați cu un blender. Această cremă trebuie turnată la loc în borș, iar apoi veți lăsa totul să dea în clocot. Acum, puteți adăuga sarea, piperul, cât și borșul. De abia la final trebuie să adăugați și cubulețele de slănină, cât și rondelele de praz tăiate cât mai fin. La final, puteți servi acest borș cu pătrunjel și boia.