Rețeta zilei: Orez cu ciuperci

9 ianuarie 2022

Este foarte simplu să faceți un orez delicios! Această rețetă simplă combină ciuperci, usturoi savuros, unt bogat și bulion de legume aromat pentru o garnitură simplă, dar aromată. Deci, dacă v-ați obișnuit să cumpărați amestecuri congelate de orez cu diverse arome, trebuie să încercați de la zero cel puțin o dată.

article img
Această rețetă este simplă și delicioasă Foto: Pixabay

Click! își propune o rețetă delicioasă! Este simplă și, desigur, foarte sănătoasă. Puteți folosi aproape orice tip de ciuperci pentru acest orez, ceea ce înseamnă că puteți fi flexibili, în funcție de buget. 

De asemenea, puteți folosi orice tip de orez alb cu bob lung. Orezul alb simplu este grozav, dar dacă se întâmplă să ai ceva mai aromat, cum ar fi orezul basmati, ar fi și mai potrivit. Puteți chiar transforma acest lucru într-un risotto folosind orez cu bob scurt, cum ar fi orezul arborio, dar este posibil să aveți nevoie de mai mult bulion și va trebui să îl adăugați treptat în timp ce amestecați.

Rețeta orez cu ciuperci. Ingrediente 

250 de grame ciuperci 

2 căței de usturoi

3 linguri de unt, împărțite 

1/4 linguriță de cimbru uscat 

1/4 linguriță piper proaspăt spart

1/8 linguriță sare

1 cană de orez alb cu bob lung (nefiert) 

1,5 căni bulion de legume 

1 lingura pătrunjel proaspat tocat (opțional) 

Rețeta orez cu ciuperci. Mod de preparare

Tăiați ciupercile felii și tocați usturoiul. Adăugați ciupercile, usturoiul, cimbru, piper, sare și 1 lingură de unt într-o tigaie adâncă. Se călește la foc mediu până cand ciupercile si-au eliberat toata apa si apa s-a evaporat de pe fundul tigaii.

Adăugați orezul și 2 linguri de unt în tigaie și continuați să prăjiți timp de încă două minute. Adăugați bulionul de legume în tigaie și amestecați pentru a dizolva bucățile rumenite de pe fundul tigaiei.

Puneți un capac pe tigaie, dați focul la mediu-mare și lăsați bulionul să dea în clocot complet. Când ajunge la fierbere completă, reduceți focul la mic, sau puțin peste mic, astfel încât bulionul să rămână să fiarbă.

Lăsați orezul să fiarbă 15 minute fără a amesteca sau a scoate capacul. După 15 minute se ia tigaia de pe foc si se lasă orezul sa se odihnească încă 5 minute, fară să se scoată capacul.

La final, scoateți capacul și încercați orezul cu o furculiță. Gustați și adăugați sare sau piper, dacă doriți. Acoperiți cu pătrunjel proaspăt tocat ca garnitură. Poftă bună!