Ce să faci cu peștele rămas de la Revelion: Rețetă chifteluțe de pește cu mazăre și bacon
Chef Ștefan Popescu te invață cum poți da un nou gust și o nouă identitate preparatelor cu care ai rămas, spre exemplu, de la Revelion, și pe care ai vrea să le mănânci într-o nouă formulă.
De exemplu, cu peștele rămas de la sărbători, poți face o rețetă delicioasă de chifteluțe cu garnitură de mazăre și bacon. Iată cum să le prepari, pas cu pas!
Chifteluțe de pește cu mazăre și bacon
Ingrediente: 350 g cartofi, 100 g file de somon gătit, 200 g mazăre proaspătă sau congelată, 100 g bacon, pătrunjel tocat, zeamă de lămâie, ulei de măsline, 100 g făină, sare/piper.
Mod de preparare
Cartofii se taie cubulețe și fierb în apă cu sare. Când aceștia s-au fiert, scurgeți apa și zdrobiți cartofii mărunt, ca pentru piure. Într-un bol, se rupe somonul fâșii, se adaugă o lingură de făină, zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline și de adaugă pătrunjelul. Se asezonează cu sare și piper. Se amestecă compoziția cu cartofii zdrobiți.
Din compoziția rezultată, formăm în palme chifteluțe aplatizate cu o grosime de aproximativ 2 cm. Important: Acestea trebuie lăsate la rece minim 30 de minute înainte de a fi prăjite, pentru a fi ferme.
Ulterior, le dăm prin făină și se prăjesc într-o tigaie încinsă în prealabil, cu 2-3 linguri de ulei, timp de 3 minute pe fiecare parte.
Într-o cratiță, punem apă rece și sare. După ce a dat în clocot, adăugăm mazarea și o lăsăm preț de 2, 3 minute. Cubulețele de bacon se prăjesc în tigaie, se adaugă mazărea, pătrunjel și se asezonează. Când totul este gata, poate fi servit împreună cu chifteluțele deja pregătite, pe post de garnitură.
Astfel, somonul banal rămas de sărbători și cu care nu prea știați ce să faceți, a apărut pe farfuria dumneavoastră sub o nouă formulă, care cu siguranță vă va încânta papilele gustative!