Reţete câştigătoare de la cititori: Prăjitură cu gem – Loredana Sandu

Ingrediente: 5 ouă, 200 g zahăr, 200 ml ulei, 300 g făină, coajă rasă de portocale, esenţă de vanilie, 1/2 plic praf de copt, un vârf cuţit sare, 800 g gem de căpşuni (sau orice alt gem preferaţi), 200 ml frişcă.

 PreparareSe separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un vârf cuţit sare. Se adaugă treptat zahărul, bătând bine până se formează o compoziţie ca de bezea. Gălbenuşurile se bat separat cu uleiul şi se adaugă peste spumă până se încorporează în totalitate, se pune coaja de portocale, esenţa de vanilie iar la final se pune făina cernută şi amestecată cu praful de copt.Se toarnă compoziţia într-o tava tapetată cu hârtie de copt  şi se introduce la cuptorul preîncălzit la foc mijlociu pentru circa 30-40 minute. După răcire se taie blatul în două pe orizontală. Se unge primul blat cu jumătate din cantitatea de gem, se acoperă cu celălalt blat şi se unge cu restul de gem. Se acoperă cu frişca bătută peste care se aşează fructe uscate. Se lasă la rece după care se porţionează şi se serveşte.

4 printesa diana 2 jpg jpeg
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
4 printesa diana 2 jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
mediu inconjurator jpeg
masina tuns iarba jpeg
Îți dorești să afli ce haine nu trebuie să îi lipseasca unei femei din garderobă Iată aici câteva lucruri esențiale! jpeg