Reţete de la cititori: Biscuiţi cu nucă de cocos – Gabriela Antici
Ingrediente: 40 g unt, 200 g zahăr, făină, laptele de la o nucă de cocos, un ou, o linguriţă bicarbonat, un praf de sare, sirop, 2 linguri unt, o lingură finetti, 1 lingură zahăr pudră; Pentru decor: ciocolată şi nucă de cocos.
Preparare
Amestecăm zahărul cu untul şi oul. Mixăm bine şi adăugăm bicarbonatul dizolvat în laptele de cocos. Amestecăm şi treptat adăugăm făină până devine o compoziţie uşor de modelat. Dăm aluatul 30 minute la frigider. Pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt. Scoatem aluatul şi rupem bucăţele din el. Formăm biluţe pe care le apăsăm uşor şi le modelăm. Le aşezăm în tavă cu distanţă între ele de circa un cm şi le dăm la cuptor. Între timp topim untul cu lingura de finetti şi zahărul până se formează o cremă ca o smântână. Scoatem biscuiţii fierbinţi din tavă şi îi dăm prin sirop. Răzuim puţină nucă de cocos peste biscuiţii fierbinţi. După ce se răcesc, băgăm cealaltă jumătate de biscuite prin ciocolată topită.