Reţete de la cititori: Brioşe cu cafea - Alina Bogdan
Mod de preparare:Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făina cernută, zahărul, praful de copt şi bicarbonatul stins cu o linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie.Într-un alt bol se mixează ingredientele lichide: ouăle, uleiul, iaurtul, cafeaua (vă sfătuiesc să faceţi o cafea extrem de tare astfel încât muffinşii să aibă un gust deosebit).Se toarnă mixul lichid peste ingredientele uscate şi se amestecă cu mişcări ample şi cât mai puţine.Se toarnă compoziţia în tava de brioşe sau/şi formele de silicon astfel încât să umple jumătate din formă, apoi se presară bucăţele de ciocolată albă, şi se mai adaugă compoziţie până ce formele sunt umplute trei sferturi.Se repartizează compoziţia în 12-15 forme, în care anterior am pus hârtiuţe speciale şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 grade. După 15-20 minute se scot brioşele din cuptor şi se lasă să se răcească un pic.Se ornează după preferinţe. Eu am ales frişca, peste care am presărat puţină cafea măcinată. Şi pentru că suntem în luna iubirii, am făcut câteva inimioare din ciocolată. Le puteti servi simple, dar mi-e îmi plac alături de o cafeluţă.