Rețete de la cititori: Brioşe cu ciocolată şi fructe confiate- Pîrvuleţ Nicoleta
Mod de preparare:Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Cele 6 gălbenuşuri se omogenizează bine cu 6 linguri de ulei. Albuşurile se bat spumă cu puţină sare, cele 6 linguri de zahăr şi zahărul vanilat.
După ce albuşurile stau băţ, se adaugă compoziţia de gălbenuşuri şi se omogenizează bine cu mixerul. Se adaugă esenţa de vanilie, făina în ploaie şi praful de copt şi se amestecă cu lingura (nu cu mixerul). Apoi se adaugă ciocolata tăiată bucăţele mici, banana (cubuleţe), merişoarele şi caisele confiate (tăiate bucăţele mici).
Se aşează în forme de brioşe (eu am folosit forme din silicon cu diferite aspecte) şi se coc la cuptor aproximativ 20-25 minute.
Brioşele se scot din forme după ce s-au răcit bine.
Se pudrează cu zahar pudră vanilat sau după preferinţe.