Reţete de la cititori: Brioşe cu cireşe – Anişoara Ursan
Preparare
1. Se mixează margarina aflată la temperatura camerei, cu zahărul pudră până ce devine spumoasă apoi se adaugă câte un ou.Se picură esenţa în lapte apoi se toarnă în compoziţie şi se mixează până ce se spumează uşor.Separat într-un castronel se amestecă faina cu praful de copt, apoi se încorporează în amestecul de mai sus.
2. Se spală cireşele, se opresc cam 15 cireşe cu codiţă iar la restul li se îndepărtează sâmburii, apoi se opresc 10-15 cireşe care se fac piure la blender, iar cele care ne rămân, se taie în bucăţele mici.
3. Se toarnă în formele de brioşe câte o lingură din compoziţie apoi se presară câteva bucăţele de cireşe şi se mai adaugă câte o lingură de compoziţie deasupra şi se aranjează în tavă. Se dă tava la copt, circ 30 minute la foc potrivit.Între timp pregatim glazura dând în câteva clocote zahărul cu piureul de cireşe apoi dăm crăticioara să se răcorească puţin.Glazura se toarnă călduţă deasupra brioşelor pe care le-am scos din forme şi le-am lăsat să se răcească bine, apoi se decorează cu cireşele oprite. Se dă puţin la rece să se întărească puţin glazura.Poftă bună!