Reţete de la cititori: Budincă de clătite – Andreea Rădulescu
Ingrediente
- Pentru clătite:
- - 2 ouă
- - 2 linguriţe delikat
- - 1 lingură boia de ardei
- - 150 g smântână
- - 250-300 ml lapte
- - făină cât cuprinde (între 8-10 linguri)
- - 50 ml ulei de măsline (pentru compoziţie + pentru uns tigaia)
- - mărar
Pentru umplutură:
- 1/2kg ciuperci
- 4 cârnaţi
- 1 ceapă roşie
- 2 ardei roşii
- 1 lingură delikat
- Pătrunjel
- Felii şuncă
- Felii caşcaval
- ketchup
Preparare clătite
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm smântâna, delikatul, boiaua, laptele, apoi făină, o parte din uleiul de măsline şi mărarul tocat amestecând continuu cu telul. Compoziţia trebuie să fie că o smântână grosuţă. Ungem cu ulei (cu ajutorul unui şerveţel) tigaia încinsă şi punem puţin pe foc apoi turnam un polonic din compoziţie. După ce se rumeneşte pe margine, întoarcem clătită (din mişcarea tigăii sau cu o paleta) şi o mai lăsăm puţin şi pe partea cealaltă. Repetăm până terminăm compoziţia.
Preparare umplutură:
Tăiem ceapă, ardeiul, cârnaţii şi ciupercile. Le amestecăm, adăugăm delikatul şi pătrunjelul.
Asamblare: Tapetăm un vas de yena cu hârtie de copt. Primul rând îl formăm din clătite. Adăugăm o parte de compoziţie, câteva felii de şuncă şi caşcaval apoi alt rând de clătite. Repetăm astfel încât ultimul rând să fie de clătite. Aşezăm deasupra feliuţe de caşcaval şi ketchupul. Dăm la cuptorul încins pentru 40-45 minute.