Reţete de la cititori: Buseuri cu dovleac – Marius Stănescu

Ultima actualizare:

    Buseuri cu dovleac
Buseuri cu dovleac

Ingrediente:

-          dovleac

-          foi de plăcintă subţiri

-          zahăr

-          scorţişoară

-          ulei

-          un cub de unt

Mod de preparare

Se pregăteşte dovleacul astfel: se curaţă de coajă şi de sâmburi, se dă pe răzătoare şi se scurge de zeamă. Se pune pe foc într-o cratiţă în care s-a pus cubul de unt. Se adaugă zahăr după gust, se lasă la distuit, apoi se pune scorţişoară şi se trage cratiţa de pe foc. Pe o planşă de lemn se pune o foaie subţire de plăcintă, se unge cu ulei, se pune a două foaie deasupra se unge şi ea cu ulei şi apoi încă o foaie care se unge şi ea cu ulei. Se taie foile pe jumătate pe lung, iar apoi pe prima jumătate se adaugă dovleacul pregătit, se rulează ca şi sarmalele îndoindu-se marginile ca să nu iasă umplutură (dintr-o jumătate de foaie ies cam 3 buseuri). Se aşează într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. La fel se procedează şi cu restul dovleacului şi al foilor. Se dă tava la cuptor până se rumeneşte. Buseurile obţinute se pudrează cu zahăr pudră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net