Reţete de la cititori – Chec aperitiv: Dumitrache Tania
Ingrediente:
4 ouă,
4 lg făină,
150 g salam (poate fi şi suncă sau parizer),
1/2 plic praf de copt,
jumătate ardei roşu sau verde tăiat bucăţele,
câteva măsline,
condimente după gust.
Mod de preparare: Caşcavalul se dă pe răzătoarea mică, iar salamul se taie cubuleţe. Eu am pus jumătate salam, jumătate şuncă, ardeiul se taie şi el bucăţele şi la măsline se scot sâmburii, cam un pumn de măsline.
Albuşurile se bat spumă cu puţină sare, se adaugă gălbenuşurile , apoi treptat făina şi praful de copt amestecând de jos în sus. Se mai pun mezelurile şi celălalte ingrediente, se amestecă uşor şi se mai adaugă după aceea condimentele. În tăviţa de chec pe care am uns-o cu unt şi tapetat cu făină, am pus toată compoziţia şi am dat la cuptorul preîncălzit în jur de 30 minute.