Reţete de la cititori: Covrigei - Antici Gabriela
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- •500 g făină
- •250 g margarină
- •2 ouă
- •drojdie cât o nuca
- •chimen
- •mac
- •lapte
- •1 gălbenuş
- •1 lingură sare
Mod de preparare: Făină o cernem într-un bol mai mare. Facem o gaură în mijloc şi adăugăm margarină, oul bătut, sarea, drojdia dizolvată în puţin lapte, 1 lingură chimen. Frământăm un aluat care nu se lipeşte de mâini(dacă mai este nevoie mai adăugăm lapte). Învelim coca şi dăm la rece circa 30 minute. Înfăinăm masă şi întindem aluatul în foaie de circa 0.5 mm. După decupăm covrigeii. ÎI aşezăm în tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi ungem cu gălbenuş desfăcut cu puţin lapte. Presăram mac deasupra şi dăm la cuptorul încălzit până se rumenesc puţin.