Reţete de la cititori: Curry porc – Dana Szocs
PreparareCarnea am tăiat-o cubuleţe mici, am curăţat-o bine de orice urmă de grăsime şi am pus-o la marinat în sos soia, apă de flori de portocal, curry şi fulgi de ardei iute şi am lăsat-o acolo până când am pregatit baza din restul ingredientelor.Am pus o tigaie pe foc fără apa sau ulei şi am adăugat în ea boabele de coriandru, curry, scorţişoară, stafidele, cuişoarele, ceapa tăiată bucăţi (nu foarte mici), usturoiul tăiat şi le-am lăsat cam 10 minute la foc să se coacă, să îşi elibereze aromele, apoi le-am băgat în blender împreună cu 100 ml apă şi am amestecat până am obţinut o pastă. Această pastă am pus-o într-o cratiţă, am adăugat şi carnea împreună cu marinata în care a stat şi am lăsat să fiarbă până când carnea s-a gătit cam jumătate.Am adăugat apoi morcovii tăiaţi felii şi am mai lăsat să fiarbă, am adăugat şi ciupercile şi aproape înainte să sting focul am pus şi dovleceii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi pe diagonală. Am mai lăsat să dea un clocot şi am servit cu garnitură de orez basmati cu susan negru şi puţin ulei de susan.Poftă mare!