Reţete de la cititori: Murături asortate cu usturoi şi ardei iute – Elena Stănescu
Ultima actualizare:
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu sare, oţet, piper şi dafin. Se curăţă morcovii, ţelina, sfecla, usturoiul şi conopida, apoi se taie morcovul, ţelina şi sfecla în felii groase, varza în şase bucăţi iar conopida se desface bucheţele. Ardeii şi castraveciorii rămân întregi. Se pun legumele în borcane mari de 5 kg, printre ele se introduce frunzele de ţelină şi crenguţele de vişin. În fiecare borcan aşezi deasupra câţiva căţei de usturoi şi pui câteva boabe de muştar. Se pune apa cu sare, oţet, piper şi dafin în borcane şi se leagă borcanele cu celofan sau se pun capace. Se pun la căldură iar a doua zi se depozitează la rece.